Pirinç pilavının lezzeti ve tamamlayıcılığı tartışılmaz fakat arada başka alternatifler de sunmak gerek .Özellikle et yemeklerinin yanında iyi gittiğini düşünüyorum şehriye pilavının; ben biraz daha kırmızı renkli olacağını düşünmüştüm aslında ama sanırım domates rendesi az gelmiş miktar çoğaltılabilir veya belki biraz domates salçası eklenebilir.
MALZEMELER:
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet havuç
3-4 kaşık domates rendesi
dereotu
tuz
tuz
Sıvı yağı tencereye koyup eritin, şehriyeyi rengi değişene kadar( hafif kahverengi bir ton) kavurun, Şehriye rengini aldıktan sonra rendelenmiş havucu, yazdan hazırlanan domates rendesini ve tuzu ekleyip şöyle bir çevirin. Ardından kaynar suyu ekleyin. Ve suyunu çekene kadar pişirin. Doğranmış dereotlarını katıp karıştırdıktan sonra demlenmeye bırakın
nefiss görünüyor ellerien sağlık canım..sevgiler
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.Rengi de bana çok hoş göründü.
Sevgiyle kal.
çok severim arpa şehriye pilavını ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilŞEHRİYE PİLAVI DA AYRI GÜZEL OLUYOR,BEN DE SEVERİM.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM.NEFİS GÖRÜNÜYOR.
SEVGİLER...
En favori pilavlarımdandır, müthiş .Elinize sağlık
YanıtlaSilben geldim
YanıtlaSilbenim güzelim çok harika yapmış
oğlum buna bayılır
muhabbetle kal canım
:))))))))
ellerıne sağlık canım harıka bır pilav olmus,sevgıler..
YanıtlaSilDaha çok pirince ekleyerek yapsak da kendi başına da çok nefis bir pilav oluyor şehriye. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor, afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Bende çok severim şehriye pilavını, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilŞehriye pilavı sık yapmasamda hoşuma gidiyor çok hoş görünüyor ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSil